A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Цуманська ОТГ взяла участь у святковому ярмарку!

Дата: 21.12.2019 20:29
Кількість переглядів: 347

Цуманська ОТГ взяла участь у святковому ярмарку на умовах завершення цьогорічного проекту «Використання польського досвіду для підтримки розвитку агротуристичних послуг у Волинській області».

Метою ярмарку було представити умілих майстрів Волині, які виробляються унікальну та конкурентоспроможну продукцію, яку можна брати за основу для запровадження агротуризму в громадах області. На ярмарку свої туристичні родзинки представляли Цуманська, Торчинська і Голобська громади, також взяли участь виробники сиру (включно із власниками особистих селянських господарств), м’ясопереробної продукції, солодощів, натуральних соків, хлібобулочних виробів, пасічники та виробники натурального мила.

Відвідувачі виставки-ярмарку мали можливість не лише дегустувати унікальну продукцію місцевих виробників, але й придбати її, дізнатися її склад та подекуди особливі рецептури приготування.

Даний проект є третім, який організовують ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та Фундація «Європейська Академія Самоврядування» з Польщі.

Голобська ОТГ є досить активною у розвитку туристичних послуг на своїй території. Відтак, на ярмарку представили дегустацію особливої наливки із слив, малинове вино, до частувань додали цікаві закуски. Досить різноманітний смак має Голобський хліб на заквасці та солодкуватий хліб із гарбузи. Смаковими якостями відзначились м’ясні продукти та продукти і вироби пасіки. Досить оригінальними є ручні вироби із натурального мила місцевої майстрині. Представники Голобської громади зустрічали відвідувачів із посмішкою та особливою люб’язністю.

Родзинкою Торчинської громади є підприємство, яке займається вирощуванням равликів. Цьогоріч волинське підприємство відправило першу партію равликів в Іспанію. На дегустацію страв із равликів запрошували представниці громади. Загалом вирощування равликів орієнтовано на експорт, так як в Україні споживання даних смаколиків не розвинене. Громада активно працює над розробкою туру «Равлик де тур».

Цуманська ОТГ приєдналася до проекту у серпні цього року, взяла участь у поїздці до Польщі та готова відкривати себе для українського та польського туриста.

Ми раді бачити мандрівників на уже створених туристичних маршрутах НПП «Цуманська пуща», проте активно працюємо над запровадженням своїх і уже весною плануємо прийняти перші групи.

На ярмарку наші представниці любо зустрічали відвідувачів дегустацією продуктів виробництва ДП «Цуманське лісове господарство», який виготовляє натуральні соки, компоти, варення, мариновані грибочки. Органічна продукція підприємства уже давно припала до душі жителям країн Європи та Америки. Варто зазначити, що березовий сік даного підприємства розповсюджується у фітнес-центрах та закладах оздоровлення як особливо поживний та корисний напій.

Однією із родзинок для туриста в нашій громаді є ремесло – бондарство. На виставці були представлені вироби бондарів із с.Городище, які уже відомі своїми оригінальними виробами із величних 80-річних дубів.

Смачною випічкою спеченою на черені можна поласувати у міні-пекарні с. Холоневичі. На дегустації були представлені булочки із джемом та згущеним молоком, маковик, завиванці, плетінки, святковий запашний коровай із вищих сортів пшеничної муки.

Одним із цікавих місць є Лопатенський історико-природничий музейний комплекс. У глибині безкрайніх Цуманських лісів знаходиться урочище Лопатень, яке стало символом партизанської слави. Колись тут вирувало життя партизанських загонів, зараз тихий лісовий музейний комплекс, який розкинувся на 12 гектарах, де можна буде взяти участь у квесті для діток, підлітків  та приємно провести час дорослим.

Також Цуманська громада багата на цілющі джерела, історичні та містичні місця – Богуславка, Чортове болото, Софіївка, Перцева гора, мальовничі краєвиди із червонокнижними мешканцями лісів Цуманської Пущі та іншого - унікального, смачного і пізнавального.

Тож тим, кого зацікавила Цуманська ОТГ ми сміливо кажемо – До зустрічі!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь