A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Про внесення змін до Програми захисту населення і території Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на період 2019-2023 років

Дата: 23.04.2020 11:21
Кількість переглядів: 332

ЦУМАНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

КІВЕРЦІВСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЬОМЕ  СКЛИКАННЯ

 

РІШЕННЯ

 

року №  _________

            смт Цумань                                                                                  

 

 

Про внесення змін до Програми захисту населення і території Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на період 2019-2023 років

 

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Кодексом цивільного захисту України, Бюджетним кодексом України, постановою Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту», постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резерві для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій» переглянувши Програму захисту населення і території Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на період 2019-2023 років, затверджену рішенням Цуманської селищної ради № 17-1/22 від 29.12.2018р., селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни до Програми захисту населення і території Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на період 2019-2023 років, затвердженої рішенням Цуманської селищної ради № 17-1/22 від 29.12.2018р., виклавши їх у новій редакції (додаток 1).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань бюджету, фінансів, планування, розвитку підприємництва, управління комунальною власністю.

 

 

 

Селищний голова                                                                        Анатолій ДОРОШУК

Філюк С.

 

 

Додаток 1

до рішення селищної ради від

_____ № _____

 

ПАСПОРТ

Програми захисту населення і території Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на період 2019-2023 років

 

  1. Назва: Програма захисту населення і території Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на період 2019-2023 років.
  2. Підстава для розроблення: Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодекс цивільного захисту України, Постанова Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту», Постанова Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій»
  3. Замовник Програми: виконавчий комітет Цуманської селищної ради.
  4. Відповідальний виконавець: виконавчий апарат Цуманської селищної ради.
  5. Мета: зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій та забезпечення ефективного захисту населення і територій громади від їх наслідків.
  6. Початок реалізації Програми – 2019 рік, закінчення – 2023 рік.
  7. Загальні обсяги фінансування, грн.

 

Бюджет

Обсяг фінансування, усього

2019

2020

2021

2022

2023

Державний бюджет

-

-

-

-

-

-

Обласний бюджет

-

-

-

-

-

-

Місцевий бюджет

150000

30000

30000

30000

30000

30000

8. Очікувані результати Програми:

Соціальний - запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру з найменшими фінансовими витратами.

Екологічний - підвищення ефективності захисту населення і території, запобігання та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру

9. Координація та контроль за виконанням Програми: координацію здійснює виконавчий комітет селищної ради, контроль - постійна комісія з питань бюджету, фінансів, планування, розвитку підприємництва, управління комунальною власністю.

 

Секретар ради                                                                                Тетяна ЯНУЛЬ

 

 

 

 

ПРОГРАМА

захисту населення і території Цуманської селищної об’єднаної

територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та
природного характеру на період 2019-2023 років

 

1. Загальні положення

Державна політика у сфері  захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру здійснюється на принципах пріоритетності завдань, спрямованих на рятування життя та збереження здоров’я людей і довкілля, та безумовного надання переваги раціональній і превентивній безпеці

На території Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади існують такі потенційно небезпечні об’єкти та загрози:

  • автозаправна станція в смт Цумань, бензосховища якої розташовані на наземній частині;
  • ПрАТ «Цумань»;
  • Державне підприємство «Цуманське лісове господарство»;
  • підтоплення смт Цумань внаслідок повені р. Путилівки;
  • природні екологічні системи (лісові масиви), в яких існує загроза виникнення пожеж;
  • буревії, снігопади, заноси на дорогах;
  • епідемії хвороб та вірусів.

Беручи до уваги існуючі загрози, стан техногенної та природної безпеки, можливість системи реагування на надзвичайні ситуації на території Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади, необхідно здійснити комплекс заходів, спрямованих на підвищення рівня природно-техногенної безпеки, зосередження зусиль на вдосконалення системи управління у сфері цивільного захисту населення.

Вищесказане дає змогу зробити висновок, що створення місцевого матеріального резерву є життєво необхідним, оскільки забезпечує матеріальну основу для оперативного проведення першочергових робіт із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення зниження матеріальних збитків та зменшення кількості можливих втрат населення.

Прийняття Програми захисту населення і території Цуманської селищної об’єднаної територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на період 2019-2023 років (надалі – «Програма») дозволить зменшити ризик виникнення надзвичайних ситуацій та їх вплив на населення громади, зменшити кількість постраждалого населення та загибелі людей від надзвичайних ситуацій та подій.

 

  1. Визначення мети Програми.

Метою Програми є зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій та забезпечення ефективного захисту населення і територій громади від їх наслідків.

Програма розроблена у відповідності до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексу цивільного захисту України, Постанови Кабінету Міністрів України від 09 січня 2014 року № 11 «Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту», Постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», і спрямована на реалізацію державної політики у сфері захисту населення і територій від небезпечних наслідків аварій і катастроф техногенного, екологічного та природного характеру.

 

  1. Заходи Програми

Програма є складовою частиною комплексного вирішення проблем цивільного захисту, у тому числі щодо ефективного захисту населення і території від надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

Для забезпечення якісного виконання та дієвого контролю за виконанням Програми розроблено перелік завдань і заходів Програми та показники оцінки ефективності виконання Програми.

 

  1. Ресурсне забезпечення Програми

Відповідно до Кодексу цивільного захисту України забезпечення реалізації Програми здійснюється за рахунок коштів селищного бюджету, а також залучення інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

  1. Строки виконання Програми

Програма реалізується протягом 2019 - 2023 років.

  1. Організація управління та контролю за ходом виконання Програми

Селищний голова спільно з виконавчим комітетом Цуманської селищної ради здійснюють методичне керівництво і контроль за створенням, зберіганням,

використанням та поповненням резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків.

Координацію роботи щодо виконання Програми здійснює виконавчий комітет Цуманської селищної ради та звітує щороку, до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом, до Цуманської селищної ради.

Контроль за виконанням Програми здійснює постійна комісія з питань бюджету, фінансів, планування, розвитку підприємництва, управління комунальною власністю.

 

  1. Очікувані результати виконання Програми

Реалізація заходів Програми сприятиме:

Підвищенню рівня готовності органів управління цивільного захисту населення щодо виконання вимог державної політики у сфері захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру;

зменшенню економічних та матеріальних втрат від можливих надзвичайних ситуацій;

підвищенню рівня захисту населення від надзвичайних ситуацій;підвищенню технічної готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання завдань, що можуть виникнути під час надзвичайних ситуацій;

забезпеченню створення матеріального резерву громади.

В процесі виконання заходів Програми передбачається досягти соціальних наслідків - підвищення безпеки життєдіяльності населення при загрозі та виникнення надзвичайних ситуацій.

 

 

Секретар ради                                                                             Тетяна ЯНУЛЬ                           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь