A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Шукаємо патронатних вихователів!!!

Дата: 28.08.2021 10:23
Кількість переглядів: 196

Патронатний вихователь – це робота, яка стане вашим покликанням!

 

В Україні запроваджена нова форма сімейного виховання патронат над дитиною. Відповідно до ст. 252 СК України це тимчасовий догляд, виховання  та реабілітація дитини в сім`ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення її у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім`ї або умовах, максимально наближених до сімейнихМеханізм запровадження патронату над дитиною та порядок організації діяльності сім’ї патронатного вихователя визначає Постанова Кабінету Міністрів України №148 від 16.03.2017 «Деякі питання здійснення патронату над дитиною».

 

Хто може бути патронатним вихователем?

 

Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів сім`ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім`ї.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Патронатним вихователем не може бути особа, зазначена в ст. 212 Сімейного кодексу України.

 

Необхідні документи

 

Кандидат у патронатні вихователі подає до служби у справах дітей за місцем проживання такі документи:

1) заяву про намір стати патронатним вихователем;

2) копію паспорта громадянина України;

3) копію трудової книжки (у разі наявності);

4) висновки про стан здоров’я кандидата у патронатні вихователі та осіб, які фактично проживають разом з ним, складені за формою згідно з додатками 4 і 5 до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866;

5) довідку про відсутність судимості, в тому числі членів його сім’ї, які досягли чотирнадцятирічного віку і проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;

6) копію документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

7) письмову згоду на влаштування дитини в сім’ю кандидата у патронатні вихователі усіх членів його сім’ї, які проживають разом з ним, в тому числі біологічних дітей, які досягли такого віку та рівня розвитку, що можуть її висловити.

 

 

За надання послуги патронату держава гарантує:

 

  • соціальну допомогу на утримання влаштованої під патронат дитини обсягом 2,5 прожиткові мінімуми для дитини відповідного віку на місяць (3,5 прожиткові мінімуми при влаштуванні дитини з  інвалідністю);
  • оплату за надану ними послугу в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб; при влаштуванні 2-х і більше дітей, дітей віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50%;
  • сплату єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

 

Професія патронатного вихователя для вас, якщо ви:

 

  • готові прийти на допомогу дитині, яка опинилася у складних життєвих обставинах;
  • разом із дорослим членом своєї сім`ї готові пройти навчання за спеціальною тренінговою програмою;
  • зацікавлені у розвитку навичок догляду та виховання дітей;
  • переконані, що сім`я, на відміну від інтернату, є найкращим середовищем для дитини;
  • підтримуєте сімейні цінності та готові працювати в команді професіоналів, щоб жодна дитина не зазнала страждань і виховувалася в безпеці та любові.

 

 

 

За додатковою інформацією про патронат над дитиною звертатись в службу у справах дітей та сім`ї Цуманської селищної ради за адресою: смт. Цумань, вул. Грушевського, 2.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь