A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Обережно, кліщі!

Дата: 19.05.2022 12:57
Кількість переглядів: 690

За даними Луцького районного відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» Цуманська селищна рада інформує про виявлені випадки та поширення хвороби Лайма (бореліоз) у Луцькому районі. Зараження людини проходить через укуси кліщів, а збудник хвороби в природних умовах паразитує в крові багатьох гризунів та тварин. Активність кліщів зростає з квітня до жовтня у будь-яку погоду і час доби, а у травні-червні спостерігається пік активності кліщів.

Кліщовий бореліоз (хвороба Лайма) – інфекційне захворювання, яке характеризується ураженням шкіри, нервової системи, опорно-рухового апарату, серця. Першими проявами хвороби є почервоніння та свербіж у місці укусу або присмоктування кліща, головний біль, ломота у всьому тілі, слабкість. Небезпечними є ускладнення та хронічна форма перебігу хвороби. Особливе занепокоєння викликає високий відсоток пізніх уражень різних систем і органів через несвоєчасну діагностику, що призводить до хронічних проявів довготривалої непрацездатності, інвалідності, а подекуди – і до смертельних випадків.

З метою попередження зараження просимо ознайомитися із пам’яткою безпеки від укусів кліща, а при виявленні ознак захворювання лайм-бореліозу негайно звертатися за медичною допомогою.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь