A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

У селищі Голоби Ковельського району 2 червня. 2018 року уперше відбувся фестиваль «Весільні обряди», який зібрав людей з усієї Волині.

Дата: 10.06.2018 16:42
Кількість переглядів: 708

У селищі Голоби Ковельського району  2 червня. 2018 року  уперше  відбувся  фестиваль «Весільні обряди», який зібрав людей з усієї Волині.

На свято запрошували гостей із всіх громад Волині. 12 громад зголосилися взяти участь та продемонструвати один з весільних обрядів 100-літньої давнини.

Участь у святі взяв аматорський колектив Холоневичівського будинку культури Цуманської об’єднаної територіальної громади, керівник Гресь Галина Іванівна.

Наші земляки продемонстрували обряд сватання, та були нагороджені дипломом учасника Фестивалю весільних обрядів у Голобській громаді. Свято відвідав голова Волинської ОДА Олександр Савченко, та його радник, помічник ковельського нардепа Степана Івахіва – Денис П'ятигорець, голова Ковельської РДА Віктор Козак та голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, голова Ківерцівської РДА Валерій Ткачук.

Українці мають багату культуру, яку потрібно берегти і примножувати, зокрема завдяки таким подіям. Обряд українського весілля є певним оберегом для української Родини. Родинні цінності –надійний фундамент для розвитку нації!

Тим часом під час концертних дій постійно діяла ярмарка. Тут можна було знайти і традиційні для волинського весілля смаколики, і прикраси для наречених, і паперові квіти, і іграшки із трави і дерева, і вироби майстрів народних промислів, дерев’яні іграшки.

Проводились різноманітні майстер класи .

Однією з найкращих була виставка- ярмарок Цуманського будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Тетяна Буслюк). До уваги гостей були представлені вишиті картини, вироби із солоного тіста, паперу, вироби з бісеру.
Ми щиро вдячні всім учасникам за творчий підхід до роботи, за достойне представлення нашої громади на фестивалі!

З повагою Анатолій Дорошук!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь