A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Про недопущення розмноження мишоподібних гризунів.

Дата: 04.10.2018 11:12
Кількість переглядів: 312

Тепла та помірно-волога погода, достатня кормова база стимулюють активне розмноження мишоподібних гризунів. Найбільш заселені в Чернівецькій області посіви багаторічних трав та сади. Збір врожаю кукурудзи, сої, соняшнику та яблук в садах змусив шкідників поступово мігрувати на розміщені поряд посіви озимих культур.

Серед мишоподібних гризунів найбільш поширеними та шкідливими у посівах сільськогосподарських культур є полівка звичайна. Зустрічаються також миші: хатня, польова, лісова та курганчикова. 

Щоб не допустити пошкодження посівів шкідниками слід проводити систематичні обстеження полів. При економічному порозі шкідливості (ЕПШ) мишоподібних гризунів на зернових та ріпаку - 3, на багаторічних травах - 5 жилих колоній на гектар слід застосовувати родентициди, зернові принади Бактероденциду, Багіра, Бродівіт, Бродіфакум, Бромакем, Ізоцин, Крисолов, Мишолов, Рат Кіллер Супер, Шторм та інші відповідно до "Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Укераїні".

За наданням консультацій щодо проведення обстежень та застосування препаратів звертатись  в управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області та спеціалістів управління фітосанітарної безпеки в районах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь