A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Інформація про вивіз сміття

Дата: 13.12.2018 10:21
Кількість переглядів: 366

                Кожен із нас хоче жити в чистих, охайних оселях, гарному та затишному місті. І коли про свій власний дім ми дбаємо, впорядковуємо його, та часто про порядок на вулицях, парках, лісах не задумуємося. Нам здається, що це не наша справа, а справа органів влади. Однак, така думка є хибною. Кожен із нас є громадянином, а отже, має виконувати свій конституційний обов’язок – дотримуватися законів України. І, зокрема, одним із таких є ЗУ «Про відходи», стаття 35-1 якого ставить вимоги щодо поводження з побутовими відходами.

                Відповідно до цього закону, власники, наймачі, або користувачі джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договір з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг по збору, вивезенню та захороненню побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг. В зв’язку із цим вкотре звертаємось до жителів громади, особливо приватного сектору, всіх юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців із вимогою обов’язкового укладання договорів на збір, вивезення та захоронення сміття.

                Для цього необхідно звернутися до Цуманського ВУЖКГ за телефоном: 9-42-83. У разі не виконання цієї вимоги, селищна рада змушена буде застосувати засоби примусового впливу та притягати до адміністративної відповідальності.

                Доводимо до відому, що відповідно ст. 152 КУпАП порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населеннях пунктів, правил благоустрою території населених пунктів тягнуть за собою накладання штрафу

  • На громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян
  • На посадових осіб та ФОП від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

Сподіваємося, що наше звернення не залишиться поза увагою, і Ви, звернувшись у Цуманське ВУЖКГ заключите угоду на вивезення сміття, не чекаючи адміністративних центрів.

Вартість послуги для населення: 8,53 грн з одного жителя на місяць.

Категорично заборонено спалювати побутове сміття. За спалювання сміття накладаються штраф.

Сміття від приватних будинків забирається в останній четвер місяця (район «Гірка» та район «Застав’я») та в останню п’ятницю місяця (район «Лісгосп» та район «Центр» частина селища). Достатньо залишити запаковане сміття на узбіччі біля Вашого будинку і працівники ВУЖКГ заберуть його ( потрібна обов’язкова попередня оплата).

Максимальне завантаження становить: два мішки для сміття ємністю по 60 літрів.

Не перетворимо наше селище в смітник.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь