A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Про організацію харчування учнів ЗЗСО та  дітей ЗДО Цуманської селищної  ради  у 2019 році

Дата: 05.02.2019 11:52
Кількість переглядів: 3385

 

 

ЦУМАНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

КІВЕРЦІВСЬКОГО РАЙОНУ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

 

 

ПРОЕКТ РІШЕННЯ

 

____________лютого  2019 року  №

 

Про організацію харчування учнів ЗЗСО

та  дітей ЗДО Цуманської селищної  ради

 у 2019 році

 

 

    Відповідно до пункту 22 частини 1статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання    Законів України «Про державний бюджет України на 2019 рік» ,Закону України №911-УІІІ від 24.12.2015 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» , Законів України «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту» зі змінами (Відомості Верховної Ради України 1999 р. №28 ст.230; 2014 р. №30, ст..101), «Про освіту», «Про охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах» , з метою дотримання безпечності та якості харчових продуктів, калорійної організації харчування учнів і дошкільнят Цуманська селищна рада


     ВИРІШИЛА:

 

  1. Керівникам закладів загальної середньої освіти Цуманської селищної ради:  

 

1) організувати    за кошти органів місцевого самоврядування  харчування  дітей- сиріт, дітей , позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах( групах),дітей з інвалідністю,що відвідують заклади освіти Цуманської ОТГ; учнів , батьки яких мобілізовані, загинули або поранені під час проведення антитерористичної операції; дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи; осіб, інших категорій , визначених рішенням органу місцевого самоврядування, з розрахунку 15 гривень на одну дитину вдень. Постійно вести облік цієї категорії дітей.

   2) харчування учнів  з малозабезпечених сімей здійснювати тільки за довідками управління соціального захисту населення для осіб, яким призначено державну соціальну допомогу відповідно до Закону України  «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування відповідно  до розпоряджень голови  та рішень суду, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах відповідно до посвідчення дитини інваліда, витягу із протоколу обласної ПМПК, учні 1-11 класів, батьки яких мобілізовані, загинули або поранені під час проведення антитерористичної операції, громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території -  документи, що  посвідчують факт мобілізації, демобілізації , переміщення із  тимчасово окупованої території 

 

3)  подавати у бухгалтерію Цуманської селищної ради виписки з наказів про харчування дітей пільгової категорії, в яких чітко зазначати номер та дату  видачі довідки, виданої управлінням  соціального захисту населення та нести повну відповідальність за дотримання вимог терміну дії довідки.

 

4) наказом у  школі призначити відповідального за організацію харчування дітей з числа дирекції школи, педагога організатора або практичного психолога.

 

5) у разі хвороби кухаря передбачити заміну із числа працівників школи, які є в резерві і мають медичний огляд, з метою організації безперервного харчування учнів. Для цього організувати наявність необхідних документів у новопризначеної особи для роботи кухарем. Підготувати необхідний наказ у закладі.

 

6) відпрацювати режим і графіки харчування учнів пільгових категорій та дітей, які харчуються за кошти батьків, затвердити наказом.

       

7) безоплатне харчування учнів здійснювати тільки в робочі дні. У разі відсутності учнів під час навчання, компенсації за харчування не  проводити.

 

8) харчування здійснювати за перспективним, щоденним меню та  щоденним меню-розкладом, використовуючи технологічні калькуляційні картки приготування страв.

 

9) встановити постійний контроль за дотриманням перспективного меню,  щоденного меню, натуральних норм харчування учнів, технологією приготування страв та веденням відповідної документації.

 

10)організувати щоденне письмове, поіменне (за списком) інформування  відповідальними за харчування дітей пільгових категорій кухарів про присутніх та відсутніх дітей.

 

11) продукти харчування та продовольчу сировину отримувати за накладними та сертифікатами відповідності, якості, деклараціями виробників на кожен вид товару, який постачається.

 

12) бракераж сирої продукції здійснювати кухарем, медичним працівником, готової продукції - черговим учителем чи відповідальним за харчування, згідно Тимчасового Положення "Про порядок проведення бракеражу готових страв, кулінарних та борошняних виробів в школах".

 

13) у разі невчасного завезення продуктів,  кухарю дозволяється робити заміну страв з переліку, який надається перспективним меню.

 

14) вважати обов'язковими у закладах загальної середньої, дошкільної освіти ( харчоблоках) наступні документи:

- накладні на отримані продукти;

- технологічні калькуляційні картки;

- перспективне меню;

- щоденне меню;

- щоденне меню- розкладку;

- бракеражні (сирої та готової продукції) журнали;

- складську книгу;

- журнал обліку дітей;

- місячний звіт;

- сертифікати відповідності, якості, декларації виробника на кожен вид продуктів харчування, який постачається;

- список пільгової категорії дітей.

 

15) щотижня аналізувати і узагальнювати, усувати недоліки, пов"язані з харчуванням здобувачів освіти.

 

16) до 5 числа поточного місяця  здавати звіти щодо харчування в бухгалтерію селищної  ради. Здавати звіти про харчування здобувачів освіти  за формою (пільгова категорія,харчування за кошти батьків дітей 1-4 кл.,харчування за  кошти батьків 5-9 кл.,буфетна продукція ).

 

17) працівники,  пов'язані з організацією харчування дітей, повинні проходити обов'язкові медичні огляди відповідно до чинного законодавства.

 

18) дотримуватись постійного дезінфекційного режиму в процесі обробки посуду, кухонного обладнання, предметів вжитку та рук. Застосовувати розчини відповідно до вимог діючих санітарних норм і правил.

 

 19) харчування дітей, які не підлягають безоплатному харчуванню у закладах загальної середньої освіти (кошти батьків), здійснювати за готівку з обов'язковою здачею грошей на рахунок селищної  ради.

 

20) відповідно до підрахунків бухгалтерії робити замовлення на продукти харчування та продовольчу сировину у постачальників та приватних підприємців, з якими укладені договори.

 

21)забезпечити прийом документів на харчування дітей пільгових категорій  (виписки з наказів та підтверджуючі документи на дітей пільгових категорій).

 

22) систематично перевіряти організацію та здійснення  харчування здобувачів освіти, один раз у семестр узагальнювати наказами питання «Про стан харчування, якість та безпечність продуктів харчування

 

2.Керівникам закладів дошкільної освіти Цуманської селищної ради:

     Визначити середньоденну  витрату у 2019 фінансовому році на харчування однієї дитини 26.00 грн. в день,фінансування яких буде здійснюватись з селищного бюджету

 

  1.  встановити  розмір плати для батьків за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах у розмірі 40 відсотків від встановленої вартості харчування на день,що становить 10.40грн для батьків в сільській місцевості

 

  1. встановити  розмір плати для батьків за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах у розмірі 60 відсотків від встановленої вартості харчування на день,що становить 15.60грн для батьків в смт.Цумань

 

  1. зменшити на 50% розмір плати для батьків,у сім’ях. які виховують троє і більше дітей до 18 років(при наявності відповідних документів)

 

         ) організувати    за кошти органів місцевого самоврядування  харчування  дітей    із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей учасників антитерористичної операції, дітей- інвалідів, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах  з розрахунку 26 гривень на одну дитину вдень .

 

4) Забезпечити ведення відповідної документації та своєчасного замовлення продуктів харчування у постачальників,  відповідно до укладених договорів .

 

5) вчасно підраховувати потребу у продуктах відповідно до перспективного меню, калькуляції та залишків продуктів.

 

6) щомісячно контролювати і аналізувати використання коштів на харчування дітей.

 

       3.Бухгалтерії  Цуманської селищної ради здійснювати оплату за продукти харчуваня згідно поданих документів по КЕКВ 2230 відповідно до укладених договорів.

 

        4.Контроль за виконанням цього рішення покласти на відділ освіти.молоді та спорту (Гламазда М.В.),відділ фінансів(Привиденець І.М) Цуманської селищної ради,постійну комісію з питаню бюджету,фінансів,планування розвитку підприємства,управління комунальної власністю(Філюк Н.Д.)

    

 

 

 

 

 

 

Селищний голова                                                    А.В.Дорошук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь