A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Про фінансову підтримку фермерських господарств

Дата: 15.06.2020 09:01
Кількість переглядів: 410

Про фінансову підтримку фермерських господарств

 

Цуманська селищна рада повідомляє, що постановою КМУ від 03 червня 2020 року №447 було внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою КМУ від 07 лютого 2018 року №106. Порядком використання коштів передбачено надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, в тому числі сімейних фермерських господарств – ФОП без статусу юридичної особи відповідно до статті 81 Закону України «Про фермерське господарство».

Напрямки фінансової підтримки ФГ у 2020 році:

  • Часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва надається фермерським господарствам на безповоротній основі у розмірі 25 відсотків вартості придбаної техніки та обладнання без урахування податку на додану вартість лише на підставі порядку використання коштів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2017 року № 130 із змінами).
  • Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів молочного напряму продуктивності надається фермерському господарству (сімейному фермерському господарству – ФОП), у власності якого перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства станом на 1 липня поточного року в розмірі 5 000 гривень на корову але не більше 250 000 гривень. Для отримання дотації, сімейне фермерське господарство – ФОП та тварини, які перебувають у його власності, мають бути зареєстровані в Єдиному державному реєстрі тварин.
  • Бюджетна субсидія новоствореним фермерським господарствам на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) – надається перші три роки після створення ФГ. Субсидія виділяється один раз виключно для провадження сільськогосподарської діяльності у розмірі 3 000 гривень на 1 гектар, але не більше 60 000 гривень на одне ФГ.
  • Здешевлення кредитів здійснюється лише на підставі порядку використання коштів, затвердженому постановою КМУ від 29 квітня 2015 року № 300 із змінами, шляхом надання часткової компенсації відсоткової ставки за залученими у національній валюті кредитами, наданими уповноваженим банком у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

 

  • Фінансова підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів надається кооперативам, до складу якого входять одне і більше фермерських господарств, а інші - фізичні особи, у власності та/або користуванні кожної з яких перебувають землі сільськогосподарського призначення або тварини, ідентифіковані та зареєстровані відповідно до законодавства, шляхом компенсації 70 відсотків вартості вітчизняного обладнання для виробництва, збирання, зберігання, переробки, визначення якості, сортування та фасування сільськогосподарської продукції та техніки для її транспортування, без урахування сум податку на додану вартість, але не більш як 3 000 000 гривень на один кооператив, за умови попередньої оплати кооперативом 100 відсотків вартості і податку на додану вартість за придбані та одержані у поточному році техніку та обладнання, а також у разі залучення кооперативом банківського кредиту на строк до одного року в уповноваженому банку у національній валюті під заставу техніки та обладнання, що придбавається, на умовах попередньої оплати кооперативом 30 відсотків вартості і податку на додану вартість.
  • Часткова компенсація витрат, пов’язаних з наданими

сільськогосподарськими дорадчими послугами                  надається у розмірі
90 відсотків вартості, але не більше ніж 10 000 гривень, на умовах та в порядку, визначених Мінекономіки.

Крім того, Порядком використання коштів передбачено виплату фінансової підтримки, яка не виплачена фермерським господарствам у 2019 році за такими напрямами: часткова компенсація вартості насіння, часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, здешевлення кредитів, бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) для фермерських господарств (крім новостворених), бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) новоствореним фермерським господарствам, у разі повторного подання ФГ  документів до 1 вересня 2020 року.

- Додаткова фінансова підтримка через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування передбачена Постановою КМУ від 22 травня 2019 року № 565 із змінами від 03 червня 2020 року № 442. Право на отримання доплати мають члени/голова сімейного фермерського господарства без статусу юридичної особи, та

 

зареєстроване платником єдиного податку четвертої групи. Доплата надається від 0,9 до 0,1 мінімального страхового внеску.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами:

  • 050 012 46 00 Шпак Оксана Анатоліївна - головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації;
  • 067 332 51 18, 095 587 84 02 Соколовська Світлана Іванівна - директор Волинського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств.

Просимо розповсюдити вищевикладену інформацію серед агровиробників району/громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь