A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Про затвердження соціальної цільової Програми «Шкільний автобус» на 2021-2025 роки

Дата: 11.01.2021 17:13
Кількість переглядів: 1183

Фото без опису

ЦУМАНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ

 

ПРОЕКТ РІШЕННЯ

 

січня 2021 року №

            смт Цумань

 

Про затвердження соціальної

цільової Програми

«Шкільний автобус» на 2021-2025 роки

 

Відповідно до пункту 22 частини 1статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на виконання статей 13 і 53 Закону України "Про освіту", статті 8 Закону України "Про повну загальну середню освіту", Постанови Кабінету Міністрів України від 16 січня 2003 року № 31 "Про затвердження Державної цільової соціальної   програми "Шкільний автобус", із змінами, з метою виконання вимог законодавства щодо забезпечення регулярного безкоштовного перевезення до місць навчання і додому учнів та педагогічних працівників, підвищення освітнього рівня населення, раціонального використання кадрового потенціалу педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, селищна рада  

 

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Програму «Шкільний автобус» на 2021-2025 роки (далі — Програма), що додається.

          2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (М.В. Пелих), комісії з гуманітарних питань (О.Ф. Демчук).

 

Селищний голова                                                                  Анатолій ДОРОШУК

 

                                                               

Соціальна цільова Програма

«Шкільний автобус» на 2021-2025 роки

 

(далі - Програма)

 

  1. Паспорт Програми

 

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Відділ освіти, молоді та спорту Цуманської селищної ради

2.

Дата, номер і назва документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Закон України «Про освіту», Закон України «Про повну загальну середню освіту», Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» (стаття 42)

3.

Розробник програми

Відділ освіти, молоді та спорту Цуманської селищної ради

4.

Відповідальний виконавець програми

Відділ освіти, молоді та спорту Цуманської селищної ради

5.

Учасники програми

Відділ освіти, молді та спорту, відділ фінансів Цуманської селищної ради, навчальні заклади Цуманської об′єднаної територіальної  громади

6.

Термін реалізації Програми

2021-2025 роки

7.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Місцевий бюджет

8.

Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів за рахунок місцевих бюджетів, всього

2021 рік - 275 тис. грн.

2022 рік - 275 тис. грн.

2023 рік - 275 тис. грн.

2024 рік - 275 тис. грн.

2025 рік - 275 тис. грн.

Всього: 1 375 тис. грн.

 

 

 

 

 

  1. Загальні положення

 

Соціальна цільова Програма Шкільний автобус на 2021-2025 роки розроблена відділом освіти, молоді та спорту Цуманської селищної ради з метою організації безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів, дітей та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів Цуманської об’єднаної територіальної громади до місця навчання, роботи і додому, поліпшення освітнього рівня населення та раціонального використання кадрового потенціалу навчальних закладів.

 

  1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Відповідно до статті 42 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні”, частин 4  статті 13 Закону України “Про освіту”,                           підпункту 4 пункту 1 статті 8 Закону України Про повну загальну середню освіту передбачено забезпечення організації безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів Цуманської об’єднаної територіальної громади до місця навчання, роботи і додому.

У Цуманській об’єднаній територіальній громаді  90 учнів  проживають за межею пішохідної доступності та 6 педагогічних працівників потребують підвезення до місць роботи, і у зворотному напрямку. Нерегулярність руху маршрутних автобусів не дає змоги їм вчасно потрапити до школи, приймати участь в позакласних заходах, роботі в позашкільних закладах.

Виконання Програми дасть змогу створити умови для організації безпечного, регулярного і безоплатного перевезення учнів та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів до місця навчання, роботи і додому, поліпшення освітнього рівня населення та раціонального використання кадрового потенціалу навчальних закладів. Належна організація підвезення учнів, що проживають за межею пішохідної доступності, до навчальних закладів сприятиме проведенню удосконалення мережі навчальних закладів,  створенню опорних шкіл та їх філій, покращенню умов для безпеки дітей, збереженню їх здоров’я, ефективному використанню бюджетних коштів, кадрового потенціалу педагогічних працівників, а також розширить можливості для гурткової та позакласної роботи.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Визначення мети Програми

 

Метою Програми є:

виконання вимог законодавства щодо забезпечення регулярного безкоштовного перевезення до місць навчання і додому учнів та педагогічних працівників;

підвищення освітнього рівня населення;

раціональне використання кадрового потенціалу педагогічних працівників у навчальних закладах;

 

формування належної соціальної інфраструктури громади.

 

5. Основні завдання, заходи та напрями реалізації Програми

 

Основними завданнями Програми є:

забезпечення реалізації прав громадян на доступність і безоплатність здобуття якісної загальної середньої освіти;

забезпечення регулярного безкоштовного перевезення учнів та педагогічних працівників до місць навчання і додому;

забезпечення екскурсійного обслуговування учнівської молоді, її участі в конкурсах, спортивних змаганнях, спартакіадах, олімпіадах, фестивалях, заходах місцевого, обласного та Всеукраїнського рівнів;

забезпечення участі педагогічних працівників в нарадах, семінарах, інших заходах місцевого, обласного та Всеукраїнського рівнів.

Напрями, завдання і заходи Програми реалізуються відповідно до           додатку 1 цієї Програми.

 

6. Шляхи та засоби розв’язання проблеми

 

Організацію перевезення учнів та педагогічних працівників планується здійснювати шляхом:

цільового використання та належної експлуатації навчальними закладами Цуманської об’єднаної територіальної громади наявного парку автобусів;

укладання договорів з автотранспортними підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності, перевізниками-фізичними особами на здійснення організованого підвезення або підвезення рейсовими автобусами.

З метою раціонального використання автобусів керівництво навчальних закладів повинно забезпечити коригування розкладу уроків та режиму навчально-виховного процесу.

 

7. Обсяги та джерела фінансування Програми

 

Програма довгострокова, розрахована на 2021-2025 роки. Орієнтовний обсяг фінансування Програми пропонується в сумі 1 375 000  (один мільйон триста сімдесят п’ять) тисяч гривень:  2021 р. – 275 (двісті сімдесят п’ять) тисяч гривень, 2022 р. 275 (двісті сімдесят п’ять) тисяч гривень), 2023 р. - 275 (двісті сімдесят п’ять) тисяч гривень, 2024 р. 275 (двісті сімдесят п’ять) тисяч гривень), 2025 р. 275 (двісті сімдесят п’ять) тисяч гривень). Видатки, пов’язані з виконанням Програми, здійснюватимуться за рахунок виділених в установленому порядку коштів з місцевого бюджету.

Ресурсне забезпечення Програми Шкільний автобусна 2021-2025 роки визначається відповідно до додатку 2 цієї Програми.

 

8. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

Координацію за ходом виконання Програми здійснює відділ освіти, молоді та спорту Цуманської селищної ради. Контроль за виконанням цієї Програми здійснює постійна комісія селищної ради з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, комісії з гуманітарних питань, а за цільовим та ефективним використанням коштів – головний розпорядник коштів.

Виконавці заходів Програми щороку інформують відділ освіти, молоді та спорту Цуманської селищної ради про виконання заходів щодо реалізації Програми, який узагальнює інформацію та у разі необхідності вносить зміни упродовж строку виконання Програми. Відповідальний виконавець готує розпорядження голови Цуманської селищної ради про уточнення заходів та вносить їх на розгляд сесії селищної ради в установленому порядку.

 

9. Відповідальні виконавці та учасники Програми

 

Відповідальний виконавець Програми є відділ освіти, молоді та спорту Цуманської селищної ради.

 

 

Примітка: обсяги фінансування програми уточнюються щороку під час формування або уточнення бюджету на відповідний рік.

 

 

 

 

Секретар селищної ради                                                                     Тетяна ЯНУЛЬ

 

 

 

Додаток 1

до розділу 5 соціальної цільової Програми Шкільний автобусна 2021-2025 роки

Завдання, заходи і напрями реалізації Програми

 

Назва діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконан

ня заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовний обсяг фінансування гривень

Очікувані результати

1.

Укладання договорів з автотранспортними підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності та перевізниками-фізичними особами на здійснення організованого підвезення рейсовими автобусами учнів, педагогічних працівників до навчальних закладів та у зворотному напрямку, а також їх підвезення шкільми автобусами.

Укладання договорів з автотранспорт-ними підприєм-ствами, установами, організаціями усіх форм власності та перевізниками-фізичними особами

 

 

 

2021-2025 роки

Відділ освіти, молоді та спорту, відділ фінансів Цуманської селищної ради, навчальні заклади об’єднаної територіальної громад

Місцевий бюджет

 

 

 

2021 р.- 275 тис.грн.

2022 р.- 275 тис.грн.

2023 р.- 275 тис.грн.

2024 р.- 275 тис.грн.

2025 р.- 275 тис.грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усього: 1 375 тис.грн.

Забезпечення своєчасного безоплатного підвезення  учнів, педагогічних працівників до навчальних закладів та у зворотному напрямку

 

 

 

 

Продовження додатку 1

до розділу 5

соціальної цільової Програми

Шкільний автобусна 2019-2020 роки

 

2.

Визначення осіб, які потребують перевезення до навчальних закладів та у зворотному напрямку

Формування списків дітей,  учнів, педагогічних працівників,  що потребують підвезення до навчальних закладів та у зворотному напрямку

2021-2025 роки

Відділ освіти, молоді та спорту Цуманської селищної ради, навчальні заклади об’єднаної територіальної громади

_

_

Забезпечення формування списків учнів, педагогічних працівників, що потребують підвезення до навчальних закладів та у зворотному напрямку

 

Гламазда

9-43-55

 

 

Додаток 2 до розділу 7

                           соціальної цільової Програми

                              Шкільний автобус” на 2021-2025 роки

 

 

Ресурсне забезпечення соціальної цільової

Програми Шкільний автобус” на 2021-2025 роки

 

Джерела
фінансування
Обсяг фінансування, 
гривень

у тому числі за роками: (грн)

2021 рік

2022 рік

2023 рік

2024 рік

2025 рік

Місцевий бюджет

1 375 тис. грн

275 тис. грн.

275 тис. грн.

275 тис. грн.

275 тис. грн.

275 тис. грн.

Всього:

1375 тис. грн

275 тис. грн.

275 тис. грн.

275 тис. грн.

275 тис. грн.

275 тис. грн.

 

             

 

 

 

Секретар селищної ради                                                    Тетяна ЯНУЛЬ

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь