A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Про звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, Прем'єр-міністра України, НКРЕКП щодо недопущення підвищення цін на газ природний та електричну енергію та введення мораторію

Дата: 15.01.2021 15:58
Кількість переглядів: 386

                                                           

 ЦУМАНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ  

ПРОЄКТ-РІШЕННЯ

 

 2021 року №

смт Цумань           

 

                  

 

Про звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, НКРЕКП щодо недопущення підвищення цін на газ природний та електричну енергію та введення мораторію

 

Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» селищна рада

                                                            вирішила:

1.   Схвалити звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, НКРЕКП України щодо ситуації з значним зростанням цін на газ природний та електричну енергію для населення (звернення додається).

2.   Надіслати звернення Президентові України Зеленському В.О., голові Верховної Ради України Разумкову Д.О., Прем’єр-міністру України Шмигалю Д.А., голові НКРЕКП Тарасюку В.В.

 3.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань  комунальної власності , житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту.  

Селищний  голова                                                      Анатолій ДОРОШУК

 

 

 

 

Додаток

до рішення селищної  ради

_____________ № ______

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Цуманської селищної  територіальної громади до Президента України, голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, НКРЕКП щодо недопущення підвищення цін на газ природний та електричну енергію та введення мораторію

Ми депутати  Цуманської селищної  територіальної громади, які представляють  інтереси   громади, вкрай стурбовані  ситуацією щодо чергового необґрунтованого підвищення цін на енергоносії для населення. В умовах тривалого карантину, короновірусної інфекції, введення обтяжуючих законів для малого та середнього бізнесу, зростання рівня безробіття, падіння економічних показників в усіх сферах життєдіяльності українців, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг  підготувала «новорічний подарунок» для населення піднявши тарифи на житлово-комунальні послуги. В січневих платіжках українці в черговий раз побачать «турботу та підтримку» від найвищих керманичів держави. Як  депутати   громади не можемо стояти осторонь гострих проблем, які хвилюють мешканців нашої громади .

Ми звертаємо увагу, що державна політика у сфері житлово-комунальних послуг повинна базуватися на принципі регулювання тарифів з урахуванням досягнутого рівня соціально-економічного розвитку та природних особливостей  регіону. На сьогодні ми, як держава, володіємо потенціалом щодо повного забезпечення себе газом власного видобутку. А також можна використати можливість реалізовувати газ із підземних сховищ закуплений у літній період по закупівельній ціні.

Разом з тим, третій місяць поспіль в Україні зростають ціни на газ і, при таких підходах  вони і зростатимуть надалі.   Ситуація, що склалася в енергетичній сфері держави, спровокувала соціальний та інформаційний вибух.

В період боротьби з пандемією коронавірусу, влада держави в першу чергу повинна дбати про своїх громадян, підтримувати бізнес, відновлювати економічну стабільність, віру і надію співвітчизників.

На підставі вищевказаного, враховуючи  широкий суспільний резонанс,  що призводить до зростання соціальної напруги, Цуманська селищна територіальна громада висловлює рішучий протест проти зростання ціни на природний газ ,електроенергію ,підвищення ціни за транспортування , розподіл природного газу для газорозподільчих компаній , та вимагає  від Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України відмінити підвищення тарифів та не допустити підвищення їх в майбутньому. 

Переконані, що спільними зусиллями забезпечимо прозорість та ефективність енергетичної галузі України.

 

Секретар  ради                                                                    Тетяна ЯНУЛЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь