A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Про організацію харчування учнів ЗЗСО Цуманської селищної ради у 2021 році

Дата: 04.02.2021 08:05
Кількість переглядів: 367

              

 

ЦУМАНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

 

 

ПРОЕКТ РІШЕННЯ

 

  лютого 2021 року  №

смт Цумань

 

Про організацію харчування учнів ЗЗСО

Цуманської селищної  ради

у 2021  році

 

 

    Відповідно до пункту 22 частини 1статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», Закону України     «Про охорону дитинства», Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», постанов Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах  оздоровлення та відпочинку», від 02 лютого 2011 року №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів загальноосвітніх та професійно – технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість», спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», Закону України від 05.11. 2020 року № 978-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України», з метою дотримання безпечності та якості харчових продуктів, створення умов для організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти, Цуманська селищна рада


     ВИРІШИЛА:

 

  1. Організувати за кошти органів місцевого самоврядування  харчування  учнів 1-4 класів для сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей сиріт та дітей  позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах), дітей з інвалідністю, що відвідують заклади освіти Цуманської ОТГ; учнів, батьки яких мобілізовані, загинули або поранені під час проведення антитерористичної операції, дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України; дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи; осіб, інших категорій, визначених рішенням органу місцевого самоврядування, з розрахунку 24,75 гривні на одну дитину вдень. Постійно вести облік цієї категорії дітей.

 

  1. Харчування учнів  з малозабезпечених сімей здійснювати тільки за довідками управління соціального захисту населення для осіб, яким призначено державну соціальну допомогу відповідно до Закону України  «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування відповідно  до розпоряджень голови  та рішень суду, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах відповідно до посвідчення дитини інваліда, витягу із протоколу обласної ПМПК, учні 1-11 класів, батьки яких мобілізовані, загинули або поранені під час проведення антитерористичної операції, громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території -  документи, що  посвідчують факт мобілізації, демобілізації , переміщення із  тимчасово окупованої території.

 

  1. Керівникам закладів загальної середньої освіти:

 

    1. подавати у бухгалтерію Цуманської селищної ради виписки з наказів про харчування дітей пільгової категорії, в яких чітко зазначати номер та дату  видачі довідки, виданої управлінням  соціального захисту населення та нести повну відповідальність за дотримання вимог терміну дії довідки.

 

    1. наказом по  школі призначити відповідального за організацію харчування дітей з числа дирекції школи, педагога-організатора або практичного психолога.

 

    1. відпрацювати режим і графіки харчування учнів пільгових категорій.

 

    1. безоплатне харчування учнів здійснювати тільки в робочі дні. У разі відсутності учнів під час навчання, компенсації за харчування не  проводити.

 

    1. організувати щоденне письмове, поіменне (за списком) інформування  відповідальними за харчування дітей пільгових категорій кухарів про присутніх та відсутніх дітей.

 

    1. вважати обов'язковими у закладах загальної середньої освіти (харчоблоках) наступні документи:

- накладні на отримані продукти;

- технологічні калькуляційні картки;

- перспективне меню;

- щоденне меню;

- щоденне меню- розкладку;

- бракеражні (сирої та готової продукції) журнали;

- складську книгу;

- журнал обліку дітей;

- місячний звіт;

- сертифікати відповідності, якості, декларації виробника на кожен вид продуктів харчування, який постачається;

- список пільгової категорії дітей.

 

    1. щотижня аналізувати і узагальнювати, усувати недоліки, пов’язані з харчуванням здобувачів освіти.

 

    1. до 3 числа наступного місяця  подавати у бухгалтерію селищної  ради табелі харчування дітей пільгової категорії.

 

    1. працівники, пов'язані з організацією харчування дітей, повинні проходити обов'язкові медичні огляди відповідно до чинного законодавства.

 

    1. дотримуватись постійного дезінфекційного режиму в процесі обробки посуду, кухонного обладнання, предметів вжитку та рук. Застосовувати розчини відповідно до вимог діючих санітарних норм і правил.

 

    1. забезпечити прийом документів на харчування дітей пільгових категорій  (виписки з наказів та підтверджуючі документи на дітей пільгових категорій).

 

  1. Систематично перевіряти організацію та здійснення  харчування здобувачів освіти, стан харчування, якість та безпечність продуктів харчування.

 

  1. Бухгалтерії  Цуманської селищної ради здійснювати оплату за продукти харчуваня згідно поданих документів по КЕКВ 2230 відповідно до укладених договорів.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на відділ освіти, молоді та спорту (Гламазда М.В.), відділ фінансів (Привиденець І.М), відділ бухгалтерського обліку (Бутеєць Н.І.), постійну комісію з питань бюджету, фінансів, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (Пелех М.В.).    

 

 

 

 

Селищний голова                                                                  Анатолій ДОРОШУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь