A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Про затвердження Програми компенсації по пільгових перевезеннях окремих категорій громадян (мешканців Цуманської ТГ) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2021 рік

Дата: 08.10.2021 10:51
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

 

ЦУМАНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

 

    жовтень 2021 року                    смт.Цумань                                            № 10/

 

Про затвердження Програми

компенсації по пільгових перевезеннях

окремих категорій громадян (мешканців

Цуманської ТГ) на залізничному транспорті

приміського сполучення на 2021 рік

 

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи лист АТ «Українська залізниця» від 07.06.2021 року № 05/541, з метою забезпечення соціального захисту окремих категорій громадян в частині безоплатного проїзду в приміському пасажирському залізничному транспорті та забезпечення компенсаційних виплат структурному підрозділу «Рівненська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Львівська залізниця»                 АТ «Українська залізниця» за перевезення окремих категорій громадян та розглянувши рекомендації постійної комісії з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

                                             в и р і ш и л а:

1 Затвердити Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян (мешканців Цуманської ТГ) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2021 рік ( далі Програма) згідно додатку 1.

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Цуманської селищної ради з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

Селищний голова

 

 

                                                 Анатолій ДОРОШУК          

 

      

                

 

 

 

 

 

                                                                                              Додаток 1

до рішення Цуманської селищної ради

 «Про затвердження                                                            Програми компенсації по пільгових                                                               перевезеннях окремих категорій громадян (мешканців Цуманської ТГ) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2021 рік

 

                                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

 Компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян (мешканців Цуманської ТГ)

на залізничному транспорті приміського сполучення

на 2021 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

смт. Цумань

2021 рік

І. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян  (мешканців Цуманської ТГ) на залізничному транспорті на  2021 рік (далі - Програма) направлена на організацію пільгового проїзду окремих категорій громадян  на залізничному транспорті приміського сполучення та забезпечення компенсаційних виплат регіональній філії «Львівська залізниця»                                 АТ «Українська залізниця» за перевезення окремих категорій громадян.

Програма розроблена відповідно до вимог чинних законодавчих та нормативних актів України: Законів України  «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України», «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про охорону дитинства», постанов Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» та від 16 серпня 1994 року № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354»; від 16.12.2009 № 1359 «Про затвердження Порядку розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян» " – окремим категоріям громадян надано право безкоштовного проїзду на залізничному приміському транспорті. Згідно з Законом України “Про залізничний транспорт” пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на залізничному транспорті приміського сполучення. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами,  компенсацію відповідно до Закону.

До 2016 року у Державному бюджеті України передбачались видатки на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством.

Відповідно до Закону України від 20 грудня 2016 року №1789-VIII «Про внесення змін до Бюджетного Кодексу України»”, який набрав чинності 1 січня 2017 року, компенсаційні витрати перевізникам за перевезення окремих категорій громадян здійснюються за рахунок коштів місцевих бюджетів, а не за рахунок субвенції з державного бюджету.

Ситуація, що склалася, потребує термінового врегулювання, постільки пільговим категоріям громадян об’єднаної територіальної громади проблематично скористатися правом на пільговий проїзд на залізничному транспорті приміського сполучення через відсутність фінансового ресурсу, а перевізник несе фінансові втрати через відсутність компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян.

Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян на залізничному транспорті приміського сполучення на 2021 рік направлена на організацію відшкодування перевізнику вартості пільгового перевезення окремих категорій громадян, яким законодавством України надано право безоплатного проїзду.

Фінансування Програми здійснюється у межах фактичних коштів, передбачених у бюджеті селищної територіальної громади, та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України. Конкретний розмір фінансових показників програми визначається відповідним рішенням селищної ради на відповідний бюджетний рік.  

 

ІІ. Мета Програми

 

Метою Програми є забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд на залізничному транспорті та відшкодування компенсації регіональній філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» за перевезення окремих пільгових категорій громадян на залізничному транспорті приміського сполучення за рахунок коштів бюджету селищної територіальної громади.

 

ІІІ. Ресурсне забезпечення Програми

 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету селищної територіальної громади та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України в межах видатків, затверджених бюджетом селищної територіальної громади на 2021 рік за відповідним напрямком, виходячи з фінансових можливостей даного бюджету.

Обсяги фінансування на виконання Програми визначені у Додатку №1 до Програми.

 

IV. Механізм реалізації Програми

 

Проведення компенсаційних виплат за проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2009 року № 1359 «Про затвердження Порядку розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян».

Пільги на проїзд надаються пільговикам (мешканцям Цуманської ТГ) на підставі посвідчення, що підтверджує правовий статус пасажира-пільговика.

Компенсація пільгових перевезень окремих категорій громадян регіональній філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» здійснюється на підставі укладеного підприємством - перевізником договору з Цуманської селищною радою.

Для отримання компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян регіональній філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» необхідно щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним, надавати до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації рахунок на суму, яка підлягає компенсації, та облікові форми про недоотримані кошти за перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян, витрати на перевезення яких відшкодовуються з державного та місцевих бюджетів (додаток 2 до Програми).

Компенсація пільгових перевезень окремих категорій громадян на залізничному транспорті приміського сполучення здіснюється згідно з положеннями статті 9 Закону України «Про залізничний транспорт» та  додатком «Перелік окремих категорій пасажирів, які мають право на пільговий проїзд залізничним транспортом приміського сполучення відповідно до чинного законодавства» (додаток 3 до Програми).

Відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян здійснюється бухгалтерією Цуманської селищної ради згідно з розрахунками, поданими управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації у межах бюджетних призначень на відповідний рік.

Звіти про пільгові перевезення окремих категорій пасажирів підписуються та скріплюються печаткою суб’єктом господарювання та подаються до управління праці та соціального захисту населення  райдержадміністрації.

Щомісяця управління праці та соціального захисту населення  райдержадміністрації та регіональна філія «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» складають акти звіряння у трьох примірниках.

 

V. Очікувані результати від виконання Програми

 

Реалізація Програми забезпечить організацію пільгового проїзду окремих категорій громадян на залізничному транспорті приміського сполучення та відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян (мешканців Цуманської ТГ) регіональній філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» за рахунок коштів державного, районного, міського, сільських бюджетів  та бюджетів об’єднаних територіальних громад.

 

VI. Координація та контроль за виконанням Програми

 

Організаційний супровід та координація діяльності щодо виконання Програми здійснюється Цуманською селищною радою .

Контроль за виконанням Програми здійснюється Цуманською селищною радою та постійною комісією з питань бюджету, фінансів, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Начальник  відділу фінансів                                                                                                         Цуманської селищної ради                                            Іванна ПРИВИДЕНЕЦЬ

             

     

   

    Додаток 1.1

              до Програми

                                                                          

Паспорт програми

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Цуманська селищна рада

2.

Розробник Програми

Цуманська селищна рада

3.

Співробітники Програми

Підприємство – перевізник: виробничий структурний підрозділ «Рівненська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця»

4.

Відповідальні виконавці Програми

 Цуманська селищна рада та виробничий структурний підрозділ «Рівненська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця»

5.

Термін реалізації Програми

2021 рік

6.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Місцевий бюджет

6.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього, у тому числі ( грн.)

 3000

                                            

         

   Додаток 1.2

              до Програми

 

 

 

ОБЛІКОВА ФОРМА

про недоотримані кошти за перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян, витрати за перевезення яких відшкодовуються з  державного та місцевих бюджетів

 

Категорія__________________________________________________

 

Волинська область,  Луцький район

 

Залізниця___________________________________________________

 

 

за___________________20__ року

 

Період

Кількість оформлених пільгових проїзних документів (квитків)

Сума недоотриманих коштів з урахуванням податку на додану вартість, грн.

 

 

 

Всього:

 

 

 

 

 

 

 

Начальник дирекції

залізничних перевезень                               _________________    (___________)

                                                                           (підпис)                                          (П.І.Б)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1.3

до Програми

 

Перелік окремих категорій пасажирів, які мають право на пільговий проїзд залізничним транспортом приміського сполучення відповідно до чинного законодавства

 

пор.

Назва категорії пільговика

Назва пільгового посвідчення

1

Інваліди війни

Посвідчення «Інваліда війни»

2

Учасники бойових дій

Посвідчення «Учасника бойових дій»

3

Інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують інваліда І групи або дитину-інваліда (не більше одного супроводжуючого)

Посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» або на підставі медичних документів, які підтверджують статус (висновку МСЕК або висновку ЛКК) та документа, який посвідчує особу (за відсутності бланків посвідчення), пенсійного посвідчення

4

Ветерани військової служби,  ветерани органів внутрішніх справ,   ветерани Національної поліції,  ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України, ветерани служби цивільного захисту, ветерани  Державної служби  спеціального  зв'язку та захисту інформації України

Посвідчення «Ветерана військової служби», «Ветерана органів внутрішніх справ», «Ветерана податкової міліції», «Ветерана Державної кримінально-виконавчої служби», «Ветерана служби цивільного захисту», «Ветерана Державної  служби  спеціального  зв'язку  та захисту інформації»

5

Громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1),         та   учасники ліквідації Чорнобильської катастрофи 2 категорії

Посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1), посвідчення учасника ліквідації Чорнобильської катастрофи 2 категорії

6

Діти з багатодітних сімей

На підставі посвідчення «Дитини з багатодітної сім’ї»

7

Пенсіонери  за віком

На підставі пенсійного посвідчення

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь