A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Положення про оплату праці, преміювання, надання матеріальної допомоги та грошової винагороди, встановлення надбавок за вислугу років та доплат працівникам Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради

Дата: 08.02.2022 11:20
Кількість переглядів: 335

Додаток 2

 

до рішення Цуманської

селищної ради № __

від ___ лютого 2022 року

 

 

 

Положення

про оплату праці, преміювання, надання матеріальної допомоги та грошової винагороди,  встановлення надбавок за вислугу років та  доплат працівникам Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради

 

 1. Встановлення посадових окладів

 

1.1. Положення про оплату праці, преміювання, надання матеріальної допомоги та грошової винагороди, встановлення надбавок за вислугу років та  доплат працівникам Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради (далі – Положення) розроблене відповідно до Конституції України, Кодексу Законів про працю України, Законів України «Про оплату праці», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», Колективного договору, постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів»

 

1.2. Дія цього Положення  поширюється на усіх працівників Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради, в тому числі на начальника служби, провідного спеціаліста, спеціаліста І категорії з соціальної роботи та фахівця  із  соціальної роботи.

1.3 Посадові оклади працівників Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради встановлюються у розмірі відповідно до затвердженого штатного розпису.

 

2. Преміювання працівників.

 

2.1. Премія за цим Положенням – заохочувальна фінансова виплата, пов'язана з виконанням виробничих завдань і функцій, особистим вкладом у загальні результати роботи, розмір якої залежить від складності та умов виконуваної роботи, результативності праці та наявності коштів.

2.2. Преміювання здійснюється в межах коштів, передбачених у кошторисі видатків на утримання Служби у справах дітей та сім’ї, затвердженого у встановленому порядку, за рахунок коштів місцевого бюджету та за умов дотримання працівниками  чинного законодавства якісного і своєчасного виконання функціональних обов'язків, визначених у посадових інструкціях, доручень керівництва селищної ради, безпосередніх керівників, ініціативності працівників, дотримання трудової дисципліни, Правил внутрішнього трудового розпорядку.

 

 2.3. Річний фонд преміювання створюється у розмірі пропорційно загального фонду оплати праці, але не менш як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду оплати праці.

 2.4. Преміюванню підлягають працівники Служби у справах дітей та сім’ї з дати їх прийому у встановленому порядку на відповідні посади.

2.5. Преміювання працівників, прийнятих на роботу з випробувальним строком, здійснюється після закінчення цього строку або з дня визнання працівника таким, що витримав випробування.

 2.6. Премії нараховуються за фактично відпрацьований робочий час за винятками, встановленими у п. 3.3 цього Положення, у межах наявного фонду преміювання та економії фонду оплати праці.

2.7. Премії не нараховуються працівникам Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради за час відпусток всіх видів, передбачених чинним законодавством, тимчасової непрацездатності, підтвердженої лікарняним листком або довідкою відповідної лікувальної установи.

 2.8. За час виконання обов'язків за вакантною посадою або за посадою тимчасово відсутнього працівника премія нараховується, виходячи із заробітної плати за основною (постійною) посадою.

 2.9. Премія нараховується працівникам Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради щомісячно у відсотках до посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг, вислугу років та надбавку за високі досягнення у праці, або виконання особливо важливої роботи.

 2.10. Розмір премії визначається розпорядженням селищного голови кожному конкретному працівнику Служби у справах дітей та сім’ї  залежно від особистого трудового внеску працівника в загальні результати роботи.

2.11. Максимальна межа премії для кожного працівника не встановлюється.

 2.12. При наявності економії фонду оплати праці працівникам виплачуються додаткові премії:

- за підсумками роботи за квартал та рік;

- з нагоди професійних та державних свят;

- в окремих випадках, за виконання особливо важливих завдань;

- при нагородженні Почесними грамотами;

- з нагоди ювілейних днів народження  та при виході на пенсію.

2.13.Працівники позбавляються щомісячної премії частково або в повному обсязі з ініціативи начальника Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради: за неналежне або несвоєчасне виконання функціональних завдань; порушення трудової дисципліни, що відповідним чином підтверджено документально (оформлені доповідна чи пояснювальна записки, дисциплінарне стягнення, застосоване у встановленому порядку) за місяць, в якому ними допущено порушення.

2.14. В разі накладення на працівника дисциплінарного стягнення у вигляді догани, премії до нього не застосовується протягом всього строку дії дисциплінарного стягнення.

 

2.15. Преміювання працівників Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради проводиться за результатами роботи за місяць на підставі розпорядження селищного голови.

 2.16. Нарахування премії здійснюється спеціалістом з ведення бухгалтерського обліку .

2.17 Щомісячна премія та надбавки виплачується разом із виплатою основної заробітної плати за відпрацьований місяць до 01 числа наступного місяця.

 

3. Порядок надання матеріальної допомоги та грошової винагороди працівникам

 

3.1. Витрати, пов'язані з видачею матеріальної допомоги та грошової винагороди здійснюються у межах коштів на оплату праці та за рахунок економії фонду оплати праці.

 3.2. Матеріальна допомога на оздоровлення виплачується при наданні основної щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника, за заявою працівника на підставі розпорядження селищного голови.

3.3. Працівникам надається матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника, за заявою працівника на підставі розпорядження селищного голови один раз на рік. Матеріальна допомога не є обов’язковою виплатою.

 

4. Встановлення надбавок за вислугу років

 

4.1 Надбавка за вислугу років виплачується усім працівникам Служби у справах дітей та сім’ї Цуманської селищної ради, а саме начальнику служби, провідному спеціалісту, спеціалісту І категорії з соціальної роботи та фахівцю  із  соціальної роботи.

4.2 Надбавка за вислугу років встановлюється працівникам Служби залежно від стажу роботи в органах місцевого самоврядування в таких розмірах:

 

Стаж роботи

 

Розмір щомісячної надбавки до посадового окладу, відсотків

Понад 3 роки

10

Понад 5 років

15

Понад 10 років

20

Понад 15 років

25

Понад 20 років

30

 

4.3. Надбавка за вислугу років обчислюється виходячи з посадового окладу з урахуванням підвищень працівника без урахування інших надбавок і доплат.

4.4. Надбавка за вислугу років виплачується щомісяця за фактично відпрацьований час не пізніше виплати заробітної плати.

 

5. Встановлення надбавок за складність, напруженість у праці та за виконання особливо важливої роботи.

 

5.1. Надбавку за складність, напруженість у праці встановлюється у розмірі до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та вислугу років (посадовим особам) та службовцям - у розмірі  до 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за вислугу років.

5.2. У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни надбавка скасовується або її розмір зменшується.

5.3. У разі переведення працівника на іншу посаду рішення про встановлення раніше встановленої надбавки та її розмірів приймається одночасно з прийняттям рішення про переведення.

 

6. Прикінцеві положення

 

6.1.Спори щодо визначення розміру, нарахування і виплати премії, надання матеріальної допомоги та грошової винагороди, встановлення надбавок за вислугу років та надбавок за складність, напруженість у праці та за виконання особливо важливої роботи розглядаються та вирішуються у встановленому законодавством порядку.

 

 

 

Селищний голова                                                                Анатолій ДОРОШУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь