A A A K K K
для людей із порушенням зору
Цуманська громада
Волинська область, Луцький район

Служба у справах дітей та сім`ї Цуманської селищної ради інформує

Дата: 17.03.2022 10:25
Кількість переглядів: 185

З метою попередження злочинності як з боку дітей,  так і проти них, а також стимулювання відповідальності батьків за виховання та розвиток дітей, законодавством України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час на вулиці.

         Ст.. 20-1 Закону України «Про охорону дитинства»: діти віком до 16 років з 22:00 до 06:00 години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

         Виконавчим комітетом Цуманської селищної ради від 10 лютого 2022 року № 4 прийнято рішення «Про обмеження перебування неповнолітніх дітей у вечірній час на вулицях та в розважальних закладах» без супроводу дорослих на території Цуманської селищної ради.

Що потрібно пам’ятати?

  • Дітям до 16 років заборонено з 22:00 до 06:00 години перебувати у громадських місцях без супроводу батьків або інших осіб, які несуть персональну відповідальність за неї!
  • Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи з 22:00 до 06:00 години мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.
  • Всім суб’єктам господарювання встановити заборону продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин, тютюнових виробів особам до 18 років.
  • У випадку виявлення дитини до 16 років у розважальному закладі чи громадських місцях (вулиці, парки, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст.. 184 КУпАП).

 

Шановні батьки!

Законодавством України про охорону та захист прав дитини передбачено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час в громадських місцях:

Ст. 180-1 КУпАП – порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування –

    Тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 850грн).

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, які протягом року було піддано адмінстягненню за таке саме порушення, -

    Тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 1700грн).

Згідно ст. 255 КУпАП протоколи про порушення ст.. 180-1 КУпАП мають право складати працівники поліції. Далі справи про адмінпорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть у суді (ст.. 221 КУпАП).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь